Beste foto’s voor SketchUp – FineWoodworking

Mijn bronnen voor reproductie van meubels zijn voornamelijk foto’s. Meestal vind ik deze foto’s in boeken en op museumwebsites. Af en toe zijn de foto’s van houtbewerkers die iPhones of gelijkwaardig gebruiken. Onlangs stuurde een van mijn studenten me verschillende foto’s van een schommelstoel voor kinderen. Dit was een familiestuk en de student stond te popelen om een ​​reproductie te starten. Schommelstoelen zijn echter moeilijk met veel gevormde en gedraaide componenten die onder onregelmatige hoeken zijn verbonden. Daarom werd mij gevraagd om het SketchUp-model te maken met de bijbehorende gedetailleerde, gedimensioneerde en geannoteerde scènes, inclusief sjablonen op volledige grootte.

De student zorgde voor een aantal foto’s vanuit verschillende hoeken, enkele close-ups en andere van de volledige rocker. SketchUp wordt geleverd met twee manieren om foto’s te verwerken: de eenvoudige “Import” en de meer geavanceerde “Photo Match”. Omdat schommelstoelen geen rechte hoeken hebben, zal de Photo Match-optie niet werken. Daarom werd ik geconfronteerd met de enige optie – Importeren. Ik kon de bestaande foto’s importeren, maar geen enkele was ideaal voor het vastleggen van vormen, hoeken en maten. Ze zijn onder verschillende hoeken genomen (niet recht op of loodrecht op oppervlakken) en vrij dichtbij met veel perspectief. In het ideale geval wilt u orthografische afbeeldingen Boven-, voor- en zijaanzichten.

Drie verschillende hoeken van een schommelstoel, voor optimale weergave voor SketchUp.
Ik vroeg de student om drie foto’s te maken, allemaal recht op loodrecht, zijkant, voorkant en bovenkant. Ik zei hem ver weg van de rocker te gaan staan, zeg 25 voet of zo, en Zoom te gebruiken om het scherm te vullen. Deze opzet betekende dat we een groot deel van het perspectief verwijderden en de kans op een orthografische afbeelding vergrootten.

Deze waren ideaal voor de volgende stap bij het vastleggen van de vormen en afmetingen van componenten in SketchUp. Nadat ik deze had uitgelijnd met de rode, groene en blauwe assen van SketchUp en ze op ware grootte had gedimensioneerd, was ik klaar voor het traceren van de componenten.

Hierboven ziet u een voorbeeld van mijn traceover voor het zijaanzicht. Ik doe in dit stadium niet het draaien, maak gewoon de halve profielen zoals je kunt zien voor de spindels en brancards.

Hier is mijn huidige model met de ruwe componenten. Er moet nog veel meer worden gedaan – het maken van alle gedetailleerde gedimensioneerde scènes van de componenten en het schrijnwerk. Ik heb vizierlijnen op de stoel uitgewerkt voor boorhoeken.

Tim Killen

KillenWOOD

Fantoomlijnen toevoegen in SketchUp

SketchUp maakt het gemakkelijk om technische details uit te leggen, inclusief een manier om fantoomlijnen te tonen die laten zien hoe stukken met elkaar verbonden zijn.

Complexe gebogen vlakken maken in SketchUp

Tim Killen gebruikt een SketchUp-plug-in, Fredo Curvaloft Skin Contours, om hem te helpen een complexe vorm te modelleren op een uitdagend Queen Anne-been.

Meerdere SketchUp-weergaven voor hulp in de winkel

Tim Killen vindt het erg handig in de winkel om de componenten vanuit verschillende hoeken en posities op meerdere manieren te kunnen bekijken. SketchUp maakt dit mogelijk door gebruik te maken van verschillende Scenes met aparte afmetingen die in verschillende lagen worden gebruikt.

Meld u vandaag nog aan voor e-letters en ontvang de nieuwste technieken en how-to van Fine Woodworking, plus speciale aanbiedingen.

Ontvang tips voor houtbewerking, deskundig advies en speciale aanbiedingen in je inbox

×


creditSource link

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart