3 dingen om te overwegen bij het kiezen van gebruikte bureaustoelen

Het kopen van een tweedehands bureaustoel en ander kantoormeubilair is onmiskenbaar een van de manieren om geld te besparen. Omdat gebruikte bureaustoelen echter in gebruikte staat verkeren, kunnen ze enkele gebreken vertonen. Je wilt natuurlijk niet iets kopen dat binnen een maand of twee kapot gaat. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van een gebruikte bureaustoel. Hieronder volgen 3 dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een gebruikte bureaustoel.

Het moet nog steeds comfortabel en functioneel zijn

Je moet eerst kijken of de stoel comfortabel en ergonomisch is. Als je in een stoel gaat zitten, moet je je handen onder de armleuningen kunnen schuiven, de helling van de rugleuning kunnen aanpassen en de hoogte gemakkelijk kunnen veranderen. Zorg er ook voor dat de wielen nog goed werken, zodat je je gemakkelijk vrij kunt bewegen terwijl je op de bureaustoel zit.

De prijs moet overeenkomen met je budget

Het tweede waar je aan moet denken, is de prijs van de stoel. Je moet ervoor zorgen dat de prijs overeenkomt met het budget dat je hebt. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen gebruikte bureaustoelen kopen, is om geld te besparen. De prijsfactor speelt hier dus een zeer belangrijke rol. In tegenstelling tot de prijzen van nieuwe bureaustoelen, kunnen de prijzen van gebruikte bureaustoelen aanzienlijk verschillen van de ene verkoper tot de andere. Je moet ze één voor één bekijken om degene met de beste prijs en conditie te krijgen. Als je geluk hebt, kun je misschien een gebruikte bureaustoel krijgen waarvan de prijs slechts de helft van de nieuwe prijs is, of zelfs lager.

Controleer of er reserveonderdelen beschikbaar zijn voor de stoel

Het derde punt is of je een vervangend onderdeel kunt krijgen als je er een nodig hebt, vooral als de stoel vintage is of een ongebruikelijk mechanisme heeft om de hoogte aan te passen of achterover te leunen. Veel oudere stoelen worden niet meer gemaakt, dus als je gebruikte bureaustoelen koopt die nog niet zo lang geleden zijn geproduceerd, loop je minder risico dat je iets niet meer kunt vinden als het kapot gaat.

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart