Welke kast past bij jou? Hier moet je opletten bij het kopen van een kast!

Kasten bieden veel opbergruimte waardoor ze onmisbaar zijn in elk huis en interieur. Maar welke soort kast heb jij nou nodig? Hoeveel plek heb je en wat is de precieze functie en doel van de kast? Dat zijn allemaal dingen waar je over na moet denken tijdens de zoektocht naar een kast voor in jouw interieur. Hier hebben we een aantal tips voor jou om de juiste kast te kiezen!

Waar komt de kast?

Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt voor een kast. Meet hierbij de lengte, breedte en hoogte op van de ruimte waar de kast komt te staan. Misschien heb je wel een schuin plafond waaronder niet veel ruimte is, dan is een kleine bergkast of een dressoir fijn. Deze kasten zijn niet zo hoog waardoor ze perfect passen onder een lager plafond. Wil je juist laten zien wat er in de kast staat? Dan is een vitrine- of buffetkast ideaal! De deuren zijn vaak gemaakt van glas waardoor je jouw trendy accessoires en fotolijstjes kan laten zien. En niet geheel onbelangrijk, veel kasten hebben een andere indeling. Dus denk eraan wat jij nodig hebt. Zijn dat deuren, planken of toch liever lades? Er zijn verschillende combinaties hierin mogelijk.

Heb je een grote collectie aan boeken die je graag wilt laten zien? Een boekenkast is dan prachtig om al jouw favoriete boeken te laten zien. Je kunt kiezen voor een wat bredere kast of twee wat smallere kasten om meer definitie te creëren in de ruimte. Dit is ook een perfecte kandidaat voor als je veel ruimte hebt in bijvoorbeeld je woonkamer of thuiskantoor!

Extra tip: er zijn ook series van verschillende kasten. Dit wil zeggen dat alle kasten in eenzelfde soort look & feel zijn gemaakt om gecombineerd te kunnen worden door het interieur heen. Zo kan je er voor kiezen om een dressoir te combineren met een tv-meubel en boekenkast uit dezelfde serie. Op deze manier ontstaat er één geheel met dezelfde sfeer door jouw hele huis heen. Super makkelijk! Ontdek bijvoorbeeld bij De Troubadour Interieurs diverse collecties kasten voor jouw interieur.

Wat voor stijl kast?

Er zijn verschillende stijlen kasten waaruit je kan kiezen, een industriële kast is bijvoorbeeld vaak van metaal met houten planken gemaakt en geeft een rauwe en stoere look. Een landelijke kast is meestal wat meer romantisch, rustiek en van hout gemaakt. RVS of gelakt hout zorgen voor een moderne look in een Scandinavisch interieur. Ook heb je de bohemian stijl, dit is wat luchtiger en natuurlijker van kleur. Welke stijl je ook kiest, het hangt volledig af van jouw eigen smaak en wensen hoe jouw interieur

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart