STL257: Barry krijgt een tafelzaag

Deze aflevering wordt gesponsord door Peters Valley

Vraag 1:

Van Jon:
Ik heb onlangs de podcast gevonden en heb me een weg gebaand door (en genoten van) de back-catalogus. Veel gaat me te boven omdat ik nog steeds een beginner ben, maar ik heb het gevoel dat ik veel voor jullie allemaal aan het leren ben. Ik heb de vele afleveringen opgezocht waarin wordt besproken welke tafelzaag geschikt is voor een beginner en of een zaag op de bouwplaats de moeite waard is of niet, en hetzelfde geldt voor het kopen van een oude aannemerszaag met een vreselijk hek dat erop moet worden geslagen met een hamer. Maar die vond ik ongeveer drie weken te laat. Dat laat me in mijn huidige hachelijke situatie en met mijn vragen voor jou. In 2020 kocht ik een Dewalt Jobsite zaag. Ik heb het niet veel gebruikt omdat het zo slecht en zo onnauwkeurig is dat ik nooit vierkante of rechte sneden zou kunnen krijgen. Ik heb eindelijk een veldtafel gebouwd en de omheining aangepast om langer te zijn. Het was iets beter maar niet veel. Ongeveer een maand geleden heb ik een oude Delta aannemerszaag gekocht. Het leek geweldig, maar het hek had absoluut een hamer en veel meer geduld nodig dan ik heb. Ik had bijna een Vega-afrastering gekocht, maar ik kon mezelf er niet toe brengen meer aan de afrastering uit te geven dan aan de zaag. Ik kocht de Kreg-precisiebandzaagafrastering en gebruikte een stuk geëxtrudeerd aluminium van 4 ‘. Het werkt redelijk goed, maar heeft wat doorbuigingen en ik krijg geen zuivere snede. Ik ga proberen wat ondersteuning toe te voegen in de vorm van wat mdf en kijken of dat voldoende stabiliteit geeft. Hoe dan ook, lang verhaal te lang, kan ik beter afrekenen met wat ik heb of een hybride Grizzly of Laguna F1 kopen. Uiteindelijk wil ik een zaagaanslag, maar ik heb het gevoel dat ik ofwel de aannemer of de professional in de juiste snede van 36 inch moet krijgen. Ik kan niet beslissen of het de moeite waard is om te wachten tot ik me een goede zaag kan veroorloven met een echt goede omheining, omdat mijn frustraties de nauwkeurigheid waren of gewoon de grizzly, Laguna of een zaagstop met een mindere omheining krijgen. Ik heb ook een Makita Track-zaag voor mezelf gekocht en heb erover nagedacht om een ​​MFT-tafelblad op te zetten, maar dat lijkt net zo duur te worden als al het andere. Sorry voor de langdradige vraag. Ik heb gewoon altijd liever te veel informatie dan te weinig. Bedankt, ga zo door met het goede werk en de geweldige inhoud. Ik kan niet wachten om te zien wat je in de nieuwe winkel gaat doen.

Vraag 2:

Van Kris:
Ik heb officieel geen vloeroppervlak meer in mijn winkel. Ik heb net een rolzaag gekocht op Craigslist en ik kan hem nergens opslaan. Ik denk erover om een ​​​​basis van multiplex in kaststijl te maken voor mijn lintzaag, en daar een plank te plaatsen om de figuurzaagmachine op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

Mijn lintzaag is de standaard Grizzly “Ultimate 14″ lintzaag” en heeft de meegeleverde basis, gemodelleerd naar de oude Delta’s. Het is waanzinnig zwaar en ik vraag me af of er een constructiemethode is met een relatief kleine voetafdruk die het gewicht zou kunnen dragen. Zou trillingen erger zijn op een multiplex doos dan de huidige metalen standaard? Ik zou nog steeds graag willen dat het hele ding mobiel is, en het zou prima zijn om mooie zwenkwielen of een andere mobiele basis te kopen om het te laten werken.Segmenten:

Barry – Gebogen caul

Anissa – afstandhouders voor alle dingen!

Ben – Favoriete tool aller tijden – Het Veritas-zakvliegtuig

Vraag 3:

Van Jaak:
Ik weet dat Anissa in een oude aflevering heeft gesproken over het zien van houtbewerkingsparalellen in niet-houtbewerkingsscenario’s uit de echte wereld. jullie vroegen om het te delen als we wat hadden, dus ik deel het wel dat ik mijn vrouw moest uitleggen dat de rijen links van de grasmaaier afwisselend licht en donker zijn (op basis van de manier waarop ik duwde) vanwege de chatoyance van de gras, en dat ik de rijen evenwijdig aan de straat moet maaien, anders zou je, als het loodrecht op de straat stond, de “eindnerf” zien als je vanaf de straat keek, en niemand wil het eindgras zien … deze waren volkomen logisch in mijn hoofd maar toen ik ze hardop zei, klonk ik gek.

Her is een vraag, ik merk dat ik maanden en maanden besteed aan een stuk van wat ik graag mooi meubilair vind, maar gooi dan een waardeloze stok op voetzolen op de bodem zodat het stuk geen krassen op de vloer maakt. in het beste geval krijg ik de plastic exemplaren met een spijker in het midden om in de onderkant van de poot van het stuk te gaan. is er een “fijnere” versie die ik niet weet? misschien maken mensen ze ons van wat? Ik denk dat wat ik vraag is, wat doen jullie, of de fijne meubelmakers van weleer, op de bodem van meubels om schuren te voorkomen?

Vraag 4:

Van Bob:
Ik heb nog een schaafvraag. Ik ben van plan een betere werkbank te bouwen dan ik nu heb. Ik wil de bovenkant lamineren. De meeste instructies sturen het gebruik van een jointer en speler aan die ik niet heb. Ze zeggen meestal om het in secties te lijmen, de secties plat te maken en vervolgens de secties aan elkaar te lijmen. Aangezien ik de bovenkant met de hand ga schaven, heeft het dan enig voordeel om het in secties te doen in plaats van alles te lijmen en de hele bovenkant in één keer te schaven?


Elke twee weken beantwoordt een team van Fine Woodworking-stafmedewerkers vragen van lezers op Shop Talk Live, de tweewekelijkse podcast van Fine Woodworking. Stuur uw houtbewerkingsvragen naar: [email protected] ter overweging in de reguliere uitzending! Ons voortbestaan ​​is afhankelijk van de steun van luisteraars. Dus als je van de show geniet, laat ons dan een vijfsterrenbeoordeling achter en misschien zelfs een leuke reactie op onze iTunes-pagina.

Meld u vandaag nog aan voor e-letters en ontvang de nieuwste technieken en how-to van Fine Woodworking, plus speciale aanbiedingen.

Ontvang tips voor houtbewerking, deskundig advies en speciale aanbiedingen in je inbox

×


creditSource link

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart