STL255: Vic’s multiplex werkbank – FineWoodworking

Deze aflevering wordt gesponsord door Garrett Wade

Vraag 1:

Van JD:
Als nieuwe houtbewerker heb ik echt genoten van de aflevering van minder dan $ 1000 en ik wilde een andere uitdaging presenteren die altijd wordt uitgelachen als een onderwerp: houtbewerking in appartementen.

Houtbewerking wordt een populaire hobby in de technische industrie en helaas zitten velen van ons vast in steden met duur onroerend goed. Als ik moest raden, is dit waarschijnlijk een deel van de reden voor de stijgende populariteit van handgereedschap. Het is niet verwonderlijk dat er niet veel makers van houtbewerkingsinhoud zijn in deze situatie, dus er is niemand echt in de buurt om ons advies te geven over (semi)still werken in kleine ruimtes.

Ik begon ongeveer zes maanden geleden en puzzelde samen wat ik op mijn balkon kon bereiken, foto bijgevoegd. Ik zou graag wat meer ideeën horen of op zijn minst een gesprek over het onderwerp.

Denk je dat je winkel klein is? Denk nog eens na

Ruimte is schaars op het eiland Cyprus, waar houtbewerker Stelios Stavrinides woont. Dus ontwierp hij een verplaatsbare winkel die past in een 5-ft. door 5-ft. opslagruimte

Vraag 2:

Van Damon:
Ik heb een medium getand mes voor mijn Veritas lage hoek jack plane. Ik kan niet veel informatie vinden over het slijpen van dit soort mesjes, maar de instructies van Veritas zeggen: “Slijp en slijp alleen de schuine kant; slijp het oppervlak van het getande mes niet, anders beschadigt u de scherpe punten die het snijden doen”.

Betekent dit dat ik de braam niet eens verwijder van het honen van de schuine kant? Hoe pakken jullie dit soort mes aan?


Segmenten:

Anissa – Het favoriete gereedschap aller tijden: een draadloze cirkelzaag

Ben – Favoriete techniek aller tijden: Een deuvelverbinding uitboren met een kleinere bit, à la David Johnson.

Vic: favoriete tool aller tijden: een draadloos elektrisch vliegtuig

opmerking: ik kon de video van Toshio die AK noemde niet vinden

Vegende curven

De eenvoudige, elegante lijnen van Adrian Ferrazzutti’s moderne stoel logenstraft een complexe constructie die een reeks schaaf- en bandschuurmallen vereist

Vraag 3:

Van Alex:
Ik heb een vraag voor Vic Tesolin of eigenlijk iedereen die houten handschaven gebruikt.

In nummer 288 heeft Vic een artikel over het maken van een handvlak waarbij het blad in het lichaam wordt vastgezet met een wig die in groeven in de zijkant van het vliegtuiglichaam zit. Op Vic’s blogpost “hoe zet je een vliegtuig neer” kun je een vliegtuig vinden waarvan het blad is vastgezet met een wig die tegen een kruispin drukt, zoals je zou zien in een vliegtuig in Krenov-stijl. Is er een voordeel/nadeel tussen de een en de ander? Is er een minimale diameter voor de kruispen die een goede druk op het blad zal uitoefenen zonder de wig zelf te deuken?

Geweldige voorstelling allemaal. Het spreekt bijna vanzelf dat ik via shop talk live mijn FWW onbeperkt lidmaatschap heb gekregen.

Maak een houten trekvliegtuig

Maak een houten trekvliegtuig

Het houten trekvliegtuig van Vic Tesolin is geen Japans vliegtuig, maar zijn eigen versie die op de trekslag snijdt in plaats van te duwen als een standaard westers vliegtuig.


Elke twee weken beantwoordt een team van Fine Woodworking-stafmedewerkers vragen van lezers op Shop Talk Live, de tweewekelijkse podcast van Fine Woodworking. Stuur uw houtbewerkingsvragen naar: [email protected] ter overweging in de reguliere uitzending! Ons voortbestaan ​​is afhankelijk van de steun van luisteraars. Dus als je van de show geniet, laat ons dan een vijfsterrenbeoordeling achter en misschien zelfs een leuke reactie op onze iTunes-pagina.

Meld u vandaag nog aan voor e-letters en ontvang de nieuwste technieken en how-to van Fine Woodworking, plus speciale aanbiedingen.

Ontvang tips voor houtbewerking, deskundig advies en speciale aanbiedingen in je inbox

×


creditSource link

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart