Is raamfolie een goedkoop product?

Je kent het vast wel, het product raamfolie. Het is een heel multifunctioneel product omdat er veel doeleinden zijn. Daarnaast is het over het algemeen een goedkoop product. Hierdoor is het voor bijna iedereen wel mogelijk raamfolie aan te schaffen. Dit is niet alleen voor lange termijn een fijn product om te gebruiken. Voor korte termijn is het ook heel fijn. Als je bijvoorbeeld aan het verbouwen bent wil je niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Dan is raamfolie heel handig om te gebruiken. Zo kunnen mensen niet naar binnen kijken en kun je ook spullen gewoon laten liggen. Met een verbouwing liggen er vaak veel spullen die van waarde zijn namelijk. Uiteraard varieert de prijs afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het materiaal. Bovendien kan folie gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd. Bij de webshop https://www.raamfolieonline.nl/ heb je een uitgebreid assortiment waar je uit kan kiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben er een oplossing voor!

Welke soorten raamfolie zijn er?

Hieronder vind je de vier bekendste types raamfolie:

  1. Decoratieve folies

Decoratieve folies zijn ontworpen om jouw ramen een nieuwe look te geven. Ze komen in vele patronen en kleuren, waardoor je kunt kiezen uit een breed scala aan ontwerpen om jouw interieur aan te passen. Van bloemen tot geometrische patronen – er is voor elk wat wils!

  1. Zonwerende folies

Zonwerende folies helpen bij het verminderen van schittering door direct zonlicht en helpen de warmte buiten te houden. Ze zijn perfect voor mensen die het gauw warm hebben, niet tegen warmte kunnen of voor mensen die hun energierekening willen verlagen. Een airconditioning is namelijk een fijne oplossing maar kost wel veel energie. Ook is de aanschaf van een airco erg prijzig.

  1. Privacy folies

Privacy folies voorkomen dat mensen van buitenaf zomaar naar binnen kunnen kijken. Deze folies zijn ideaal voor badkamers of slaapkamers waar privacy belangrijk is. De twee meest bekende soorten zijn gezandstraald en melkglas. Dit zijn folies die zorgen voor een mat effect maar ze laten wel licht door.

  1. Veiligheidsfolies

Veiligheidsfolies zijn ontworpen om de ramen in jouw huis te beveiligen tegen inbraak en ongelukken. Ze houden het glas bij elkaar als deze barst. Dit helpt bij het voorkomen van verwondingen als de ruit breekt.

Hoe plak je raamfolie op?

Zoals hierboven al even kort besproken is het aanbrengen van raamfolie heel simpel. Alleen hoe simpel is het en welke stappen moeten er gevolgd worden?

Stap 1: Meet het raam zorgvuldig op en snijd de folie op maat met een scherp mesje.

Stap 2: Maak het raam schoon met water en zeep om vuil en stof te verwijderen.

Stap 3: Spray water op het raam om nog iets te kunnen corrigeren tijdens het plakken.

Stap 4: Breng de folie aan op het raam en strijk deze glad met behulp van een rakel om eventuele luchtbellen en water te verwijderen.

Stap 5: Snijd eventuele overtollige randen af met een mesje en veeg de folie schoon met een doek.

Stap 6: Als je deze stappen hebt gevolgd kun je gaan genieten van de nieuwe look!

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart