Groen moet je doen; tips voor een duurzamer huishouden!

‘Denk aan het milieu’, ‘groen moet je doen’, ‘wat led je?’,… allemaal slogans die je eraan herinneren dat je duurzamer dient te leven. En dat is broodnodig ook, want het klimaat en daarmee de aarde lijken onderdoor te gaan aan de levensstijlen die haar bewoners er op nahouden. Gelukkig lijkt bij steeds meer Nederlanders het besef te komen, en worden de keuzes steeds duurzamer gemaakt! Wil jij ook bijdragen aan het klimaat van vandaag de dag, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij geven je graag een aantal huis-tuin-en-keuken-tips die je kan inzetten om aan het milieu te denken! Lees snel met ons mee! 

Zonwering; verkoeling zonder energieverspilling

De zomerse dagen lijken (gelukkig) nog lang niet voorbij, maar tijdens een werkdag of de nodige thuisadministratie, kan de hitte van ons normaal gesproken kikkerlandje toch voelen als een strop. Waar velen op dat moment grijpen naar een ventilator of airco, zijn er ook duurzamere manieren om de warmte en zon buiten te houden, namelijk met screens zonwering! Op deze manier kan je het huis koeler houden en heb je minder energie nodig voor het aan de praat houden van de verkoelende apparaten. Een schaduwrijk huis, een lagere energierekening en een verbeterd milieu; win-win-win-situatie! 

Minder voedselverspilling; restjes eten! 

Een duurzamer huishouden begint bij veel gezinnen in de keuken. Gooi geen voedsel weg; verander restjes in nieuwe creaties! Heb je groenten die op het punt staan te bederven? Maak er dan een smakelijke soep van! Een banaan die eigenlijk te rijp is om nog op te eten? Tijd voor heerlijke  bananen–annenkoekjes of bananenbrood! Door voedselverspilling zo min mogelijk te maken, verlaag je de ecologische voetafdruk van jouw huishouden. Eigenlijk is het ook best een uitdaging om met de restjes van het avondeten van gisteravond, een zo’n smakelijk mogelijke lunch neer te zetten, toch? Go for it! 

Investeren in isolatie! 

Wil jij het voor elkaar boksen dat jouw huis een tikkeltje duurzamer is? Start dan met investeren in isolatie voor jouw muren, dak en vloeren! Dit helpt namelijk om de temperatuur binnenshuis te reguleren, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarming en verkoeling. Minder energieverspilling betekent niet alleen een lagere energierekening aan het eind van de maand, maar ook een kleinere ecologische voetafdruk! Door te investeren in isolatie, geef je jezelf dus en een stukje comfort, en draag je bij aan het verbeteren van het klimaat! 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart