Goud in huis? Dit kan je ermee doen!

Wanneer je een huis gaat opruimen, of het nu je eigen huis is of dat van iemand anders, kom je vaak verschillende voorwerpen en items tegen die van goud zijn gemaakt of gouden elementen bevatten. Goud is al eeuwenlang een waardevol edelmetaal en heeft diverse functies. Benieuwd wat je met goud of gouden elementen kan doen? Hier zijn enkele voorbeelden van wat je met goud kunt doen als je het in huis tegenkomt tijdens het opruimen.

     1.Gouden sieraden

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende item dat je tegenkomt. Oude gouden kettingen, ringen, armbanden, en oorbellen die niet meer gedragen worden, kunnen worden verkocht aan goudhandelaren zoals Feddema.nl of juweliers. Dit geeft je de mogelijkheid om oude sieraden om te zetten in contant geld of ze te ruilen voor nieuwe stukken.

     2. Munten en medailles

Gouden munten en medailles, zoals verzamelobjecten, historische stukken of herdenkingsmunten, hebben vaak een hoge intrinsieke waarde. Je kunt ze verkopen aan munthandelaren, veilinghuizen of goudhandelaren die geïnteresseerd zijn in dit soort items.

     3. Gouden horloges

Als je oude, niet-werkende gouden horloges hebt, kunnen ze nog steeds waardevol zijn vanwege het goudgehalte. Je kunt ze laten taxeren en vervolgens verkopen aan goudhandelaren of horlogemakers die geïnteresseerd zijn in gouden horloges voor hun materialen.

     4. Gouden bestek en servies

In sommige oude huizen kunnen gouden bestek en servies worden gevonden. Deze items kunnen antiek zijn en een bepaalde historische of artistieke waarde hebben. Je kunt ze laten schatten door een antiekexpert of verkopen aan verzamelaars van antiek serviesgoed.

    5. Gouden tanden en vullingen

Hoewel het misschien ongebruikelijk klinkt, kunnen oude tandprothesen, gouden kronen of vullingen van waardevol goud zijn. Je kunt contact opnemen met goudhandelaren die gespecialiseerd zijn in het inkopen van dit soort materialen.

     6. Elektronica

Goud wordt vaak gebruikt in elektronische apparaten vanwege zijn uitstekende geleidbaarheid. Wanneer je oude elektronica tegenkomt, zoals mobiele telefoons, computers, of printplaten, bevatten deze vaak kleine hoeveelheden goud. Het is echter belangrijk op te merken dat het winnen van goud uit elektronica een specialistische taak is en dat het beter is om dit over te laten aan professionele recyclingbedrijven.

    7. Gouden decoratieve items

Oude gouden kandelaars, beeldjes, of andere decoratieve items kunnen worden verkocht aan verzamelaars, antiekwinkels of juweliers. Deze items kunnen niet alleen gemaakt zijn van massief goud, maar ook goud verguld of met gouden accenten versierd zijn.

    8. Gouden waardepapieren

Hoewel het minder vaak voorkomt, kunnen oude aandelen, obligaties of certificaten van goudmijnen of goud gerelateerde bedrijven waardevol zijn voor verzamelaars. Je kunt ze laten beoordelen door een expert in financiële antiquiteiten of contact opnemen met veilinghuizen die gespecialiseerd zijn in waardepapieren.

 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart