De 6 voordelen van steigerhout ten opzichte van andere soorten

Steigerhout is de laatste jaren ontzettend populair geworden voor allerlei soorten meubels en decoraties. Maar waarom is steigerhout eigenlijk zo geliefd? In deze blog gaan we in op de 6 voordelen van steigerhout ten opzichte van andere houtsoorten. Van duurzaamheid tot flexibiliteit, steigerhout heeft het allemaal!

Sterk en duurzaam

Steigerhout is van oorsprong gebruikt als bouwmateriaal op steigers, en daarom ontzettend sterk en duurzaam. Het hout wordt goed behandeld om te kunnen weerstaan aan weer en wind en is daardoor goed bestand tegen barre weersomstandigheden. De duurzaamheid van steigerhout zorgt ervoor dat meubels van steigerhout veel langer meegaan dan meubels van andere houtsoorten.

Unieke uitstraling

Steigerhout heeft een bijzondere uitstraling. Het is ruw en heeft een grove structuur dat een rustieke sfeer afgeeft. Dit is uniek en zorgt ervoor dat steigerhouten meubels zowel in een modern als landelijk interieur passen.

Milieuvriendelijk

Steigerhout is vaak afkomstig van oude steigers en is daarom een duurzame optie. Het hergebruik van steigerhout is een goede manier om bij te dragen aan een beter milieu. Het hout is scherp geprijsd, daarom hoeft er niet veel geïnvesteerd te worden in nieuwe materialen.

Flexibiliteit in verwerking

Steigerhout is gemakkelijk te bewerken, waardoor het vaak een topkeuze is voor mensen die graag creatief willen zijn. Het hout is gemakkelijk te zagen, frezen, boren en schroeven, waardoor je de meubels van je dromen kan creëren.

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel van steigerhout is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het hout kan eenvoudig gereinigd worden met water en een borstel, zonder dat hier speciale middelen voor nodig zijn. Daarnaast kan de meubel gemakkelijk worden geolied of gelakt, wat ervoor zorgt dat het hout beschermd wordt.

Verschillende opties

Steigerhout is er in vele verschillende kleuren en soorten, hierdoor kan je ook kiezen voor nieuw of oud steigerhout. Bij “oud” steigerhout (voorbewerkt steigerhout) is het hout behandeld met een oude look als resultaat. Nieuw steigerhout daarentegen is lichter van kleur, maar heeft alsnog dezelfde illustratieve structuur die bij steigerhout hoort.

Kies jij ook voor steigerhout?

Er zijn veel verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen, maar met steigerhout maak je altijd de juiste keuze. Het hout past bij elk interieur, is duurzaam, milieuvriendelijk, gemakkelijk te bewerken, onderhouden, en heeft een scherpe prijs. Steigerhout is een eigentijdse klassieker dat nooit uit de mode gaat. Steigerhouten meubels zullen dan ook een echte eyecatcher in jouw huis zijn.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart