Verzilver je verleden en verdien!

Je hebt het vast ergens in huis liggen; oud zilver. Denk bijvoorbeeld aan bestek, horloges of munten, maar bijvoorbeeld ook beeldjes, servies, schalen en kandelaars waar je de waarde wel van zou willen weten, of graag een mooie prijs voor zou willen ontvangen. Lever het in, want dit levert geld op! Lees hier waar je rekening mee moet houden bij de verkoop, welk zilver de meeste waarde heeft en wat de voordelen van verkoop zijn.

Hoe gaat het verkopen van zilver in zijn werk?

Als je zilverwerk hebt waarvan je benieuwd bent naar de waarde, dan breng je ze bijvoorbeeld naar een zilverhandel zoals Feddema. Jouw eigendommen worden daar zeer secuur en zorgvuldig bekeken. Vervolgens wordt het getaxeerd en wordt er een eerlijke prijs geboden op basis van de dagprijs van zilver. Mocht je akkoord gaan, dan kan de betaling direct contant of per bank worden uitbetaald.

Waarom zou jij je zilver verkopen?

Als je toch niets meer met het zilver doet en het maar ligt te liggen, waarom zou je het dan niet verkopen? Zilver levert op de huidige markt een goed bedrag op, afhankelijk van het zilvergehalte, de staat en de leeftijd van het zilver en de verzamelwaarde.

Welke soorten zilver zijn er?

De waardebepaling van je oude zilver is gebaseerd op het gehalte. In Nederland zijn zilveren voorwerpen vaak te vinden in sterling zilver (92,5% zuiver zilver) of zilver van een lager gehalte. In Nederland zijn de meest bekende kwaliteitsaanduidingen voor zilver de 1e, 2e, en 3e klasse. Deze classificaties corresponderen met het karaatgehalte en worden vaak als keurmerken op het object aangebracht. Logischerwijs is het zo dat hoe hoger de klasse, hoe duurder het voorwerp is. Dit maakt het gemakkelijker om de waarde te identificeren.

De kunst van recyclen

Omdat zilver een kostbaar metaal is, is het belangrijk dat het effectief gerecycled wordt zonder dat de kwaliteit vermindert. Door zilver te verkopen, draag je bij aan recycling. Zilver kan dan weer gesmolten worden en opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuwe items. Zo vermindert de vraag naar nieuw gedolven zilver en ondersteun je de circulaire economie. Dit is de economie waar grondstoffen zo veel mogelijk worden hergebruikt en zo min mogelijk nieuw materiaal nodig is en dat draagt weer bij aan een duurzamere wereld.

Waar wacht je op?

Kortom, zilver verkopen kan financieel voordelig zijn, bijdragen aan duurzaamheid, en persoonlijke of financiële doelen ondersteunen. Het is wel belangrijk om een betrouwbare koper te vinden die een eerlijke prijs biedt voor jouw zilver, want inkopen van zilver is een gespecialiseerd beroep. Met de juiste voorbereiding kan het verkopen van je zilver een lucratieve ervaring zijn.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart