Tiny house ontwerpen? Houd hier rekening mee!

De woningnood in Nederland vergt een creatief denkvermogen. Wil jij comfortabel wonen, maar heb je niet heel veel ruimte ter beschikking, dan is een tiny house de perfecte oplossing! In een tiny house heb je alle mogelijkheden van een normaal huis, alleen dan allemaal erg compact ingepakt. Ben jij binnenkort de trotse bewoner van een tiny house, dan geven we je een paar tips om rekening mee te houden. Lees snel verder!

1.Ruimte

We trappen gelijk de open deur in: het belangrijkste aspect om rekening mee te houden is de ruimte die je hebt. Aangezien deze beperkt is, kun je jouw huis niet helemaal inrichten zoals je misschien vooraf bedacht had. Toch is er meer mogelijk met een tiny house dan dat je zou verwachten van zo’n kleine ruimte, vooral door de vele slimme mogelijkheden. Door te investeren in de meubels van One Room Living zorg je voor inklapbare meubels, waardoor je je ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo slaap je op dezelfde plek als waar je eet, zonder dat de twee ruimtes elkaar in de weg zitten.

2. Persoonlijkheid

Het feit dat je beperkte ruimte hebt mag van één ding niet ten koste gaan: je persoonlijkheid. Natuurlijk straalt een tiny house op zich al enorm veel persoonlijkheid uit, maar de binnenkant moet alsnog jouw identiteit naar voren laten komen. Dit is gelukkig op veel manieren te doen. Allereerst kun je spelen met kleuren: de buitenkant van je tiny house kan een gezellige kleur uitstralen, maar ook de binnenkant kun je verven, of door te spelen met items met kleur inrichten. Hierbij kun je denken aan kussens, kunst en subtiele elementen als onderzetters en handvaten. Ook mag je gerust je hobby’s naar voren laten komen, aangezien niks jouw persoonlijkheid beter laat zien.

3. Locatie

Wanneer jij je inschrijft om een tiny house locatie toegewezen te krijgen, ben je misschien direct bereid om te tekenen wanneer je een aanbod krijgt. Toch raden we dit af. Zorg ervoor dat je eerst de locatie nader inspecteert. Hoewel tiny houses vaak in sfeervolle plaatsen worden neergezet, regelmatig in de buurt van andere tiny houses, kan het ook gebeuren dat je een plek toegewezen die jij helemaal niets vindt. Bezoek de locatie voordat je tekent, zodat je zeker weet dat jij niet tegen dit probleem aan zou lopen.

Beginnen maar!

Jij weet wat ervoor nodig is om een tiny house succesvol in te richten en volledig naar jouw hand te zetten. Er is niets anders over dan je succes te wensen en heel veel plezier! Mogen wij ook een keer langskomen?

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart