Hoe herstel ik mijn platte dak

Een plat dak kan jij tijdelijk herstellen met een siliconen dakcoating. Deze kan u gewoon zelf toepassen op uw platte dak. De dakcoating is vloeibaar en eenvoudig te verdelen over uw platte dak. Vooral bij oude dakbedekkingen bestaat het risico dat het dak gaat lekken. Dakcoating kan uw dak herstellen en verbeteren. Door het gebruik van de dakcoating wordt het platte dak beschermd tegen vocht en vuil. Daarnaast kan het de levensduur van uw dak verlengen. Door met regelmaat uw dak extra bescherming te geven verlengd u de levensduur met jaren. De dakcoating is verkrijgbaar bij platdakherstel.

Voordelen dakcoating

Het gebruik van een siliconen dakcoating kan veel voordelen opleveren. Naast dat het de levensduur van uw dak verlengt, kan het kiezen voor een witte variant nog veel meer voordelen opleveren. Witte dakbedekking zorgt namelijk voor reflectie. Wanneer u daar nog een aircosysteem of zonnepanelen bovenop hebt staan levert het nog meer voordelen op. Door de reflectie blijft uw huis en dak koeler. Dit zorgt ervoor dat de airco, dankzij de koelere ondergrond, koelere lucht aanzuigt. Zo bespaard u ook nog eens op het gebruik van de airco. Daarnaast haalt u een groter rendement op uw zonnepanelen. Alle voordelen op een rij:

  • Uitstekende hechting op uw oude bitumen dakbedekking
  • Zorgt dat zwakke plekken uit uw dak verdwijnen
  • Beschermt het dak zeer goed tegen stilstaand water
  • Snel regenbestendig, na een uur al uitgehard

Op welke materialen kan ik dakcoating gebruiken?

Siliconen dakcoating kan worden toegepast op verschillende materialen. Namelijk op bitumen, pvc en stalen daken. Wanneer u een dak behandeld is het dak minimaal 5 jaar bestand tegen Uv-stralen en de weersinvloeden. Daarnaast hoeft het per definitie niet per sé een oud dak te zijn. U kunt het ook toepassen op een nieuw dak. Let wel op, hierbij kan het zo zijn dat er nog resten olie zijn achtergebleven op het dak. Zorg er eerst voor dat deze zijn verwijderd. Wanneer u dit niet doet kan het zijn dat het dak begint te verkleuren op de plekken waar er olie is achtergebleven.

Welke kleuren dakcoating zijn er beschikbaar?

De siliconen dakcoating is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Namelijk in het wit, lichtgrijs en zwart. Laat u bij het kiezen van een dakbedekking adviseren over de kleur. Het is namelijk zo dat een witte coating in de zomer niet warmer wordt dan 40 graden Celsius, terwijl met de zwarte coating de temperatuur kan stijgen tot wel 80 graden Celsius. Laat u hierbij ook adviseren over de hoeveelheid dakcoating die u nodig heeft om uw dak te bedekken. Het aanbrengen van vloeibare dakcoating vereist wel enige kennis.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart