Vernieuw je badkamer zonder een verbouwing

Lijkt je badkamer alsof het uit de jaren 70 komt? Deze verouderde looks kunnen een teken zijn dat je badkamer toe is aan een make-over. Voordat je op zoek gaat naar een aannemer of zelf een verbouwing gaat plannen, overweeg dan om kleine stappen te nemen om de ruimte op te fleuren. Hieronder vind je enkele tips over hoe je een oude badkamer er als nieuw uit kunt laten zien met weinig tot geen verbouwing.

Waarom enkele updates uitvoeren en geen volledige renovatie?

Muren afbreken en het sanitair opknappen is duur. Als je geïnteresseerd bent in het moderniseren van een badkamer of een toiletruimte, zijn er tal van manieren om dit te doen zonder de portemonnee te trekken. Het volgen van deze route bespaart niet alleen geld, het vermijdt ook het gedoe van bouwonderbrekingen.

 Ten slotte is er de duurzaamheidsfactor. Als de belangrijkste producten nog steeds in goede staat verkeren en efficiënt werken, is het beter voor het milieu om dure vervangingen over te slaan en in plaats daarvan te kiezen voor een update van de ruimte. Als dat niet het geval is, kan de overstap naar moderne, waterbesparende sanitaire producten je op de lange termijn wat geld besparen.

Tips en trucs om je badkamer op te fleuren

Ten eerste kun je helpen om een ​​oude badkamer er als nieuw uit te laten zien door het toilet te updaten naar een trendy of bijpassende afwerking zoals een nieuwe toiletzitting. Hetzelfde geldt voor het handdoekenrek, de papieren handdoekhouder en de handdoekhouder. Bovendien omzetten van handdoek accessoires relatief eenvoudig en kan het in een dag worden gedaan.

Spiegel

Een andere truc is om een ​​oude, saaie spiegel te ruilen voor een spiegel met persoonlijkheid of een modernere esthetiek. Je kan ook overwegen om de verlichting te vervangen. Ga op zoek naar nieuwe LED lampen, wastafelverlichting of neem een spiegel met verlichting.

Decor

Daarnaast kan je kijken naar jouw decor. Je kunt een oude badkamer opfleuren met nieuwe kunstwerken, behang, een decoratieve ventilator en nog veel meer. Een manier om de aandacht af te leiden van verouderde kenmerken, is door een kunstelement toe te voegen dat is omlijst door groen of nepplanten. Vergeet niet om doelgericht te zijn met het decor of bij het creëren van een centraal punt. Het toilet moet een schone sfeer uitstralen en te veel contrasterende kleuren of rommel kunnen het verpesten. 

Verf

Een laatste maar belangrijke truc om de ruimte op te fleuren, is door hem een ​​verfbeurt te geven. Van een geheel nieuwe laag van iets lichts en eigentijds tot een donkere accentmuur, er zijn veel manieren om de look te veranderen. Je kan ook de onderkast of jouw kolomkast in de juiste kleur verven, dit kan een wereld van verschil maken. Zorg er wel voor dat je waterbestendige verf gebruikt als je het zelf doet. 

Opfrissen

Uiteindelijk draait het allemaal om hoe jij wilt dat de ruimte eruitziet en functioneert. Of je nu besluit om een ​​modern toilet te plaatsen of gewoon een accentmuur te schilderen, doe het op jouw manier. Houd bovendien rekening met duurzaamheid als je doorgaat met het zoeken naar ontwerptips en renovatie-ideeën. Er is een brede selectie van milieuvriendelijke sanitaire producten die jouw badkamer nieuw leven kunnen inblazen en tegelijkertijd onze planeet kunnen beschermen.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart