Heb je een maatwerk schoorsteen van Exclusieveschoorstenen.nl nodig?

Op het dak van ieder huis staat een schoorsteen. Of je nou een rijtjeswoning woont of in een appartement, een villa of een statige boerderij, een oud grachtenpand in Amsterdam of misschien woon je wel in een hip Tiny House. Het maakt niet uit, bijna iedereen heeft een schoorsteen. Neem eens een kijkje als je naar buiten gaat, want waarschijnlijk heb je geen idee hoe de schoorsteen op jouw huis eruit ziet. Zo ontdek je weer wat nieuws aan het huis waar je waarschijnlijk al een aantal jaren in woont. Nu je nieuwsgierigheid is gewekt, kijk je waarschijnlijk wat vaker omhoog naar de daken van anderen. En zo ontdek je de wondere wereld van de schoorsteen. Ben je momenteel op zoek naar een schoorsteen? Kies dan voor een maatwerk schoorsteen van Exclusieveschoorstenen.nl.

Een eigen huis met maatwerk schoorsteen van Exclusieveschoorstenen.nl

Maar wat nou als je je eigen huis laat bouwen, maak je dan zelf de keuze van wat voor schoorsteen er op je dak komt? In de meeste gevallen zal de architect je hierin ondersteunen. De architect zal je kunnen verwijzen naar een bedrijf. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Wat je wel kunt doen is van te voren wat speurwerk doen. Doe wat onderzoek, zodat je niet geheel onbeslagen ten ijs komt.

Hoeveel schoorstenen op jouw huis

Normaal gesproken staat er op een huis, of het nu een rijtjeshuis, een hoekwoning, een boerderij of villa is, slechts 1 schoorsteen. Dat is genoeg zou je zeggen, maar wat nou als je aardig wat vierkante meters hebt en 2 vuurhaarden kwijt kunt? Misschien heb je een haard in de woonkamer en in de leefkeuken. Het is heerlijk om tijdens het koken een sfeervolle haard aan te hebben en na het eten je kop koffie voor de haard in de woonkamer te kunnen drinken. In een rijtjeshuis zal je waarschijnlijk niet zoveel vierkante meters tot je beschikking hebben, maar een villa of boerderij geven je die optie wel. Op deze plekken zijn dan ook vaak 2 schoorstenen nodig.

Nog even een conclusie

Voor de meesten is de schoorsteen niet het meest interessante gedeelte van hun woning. De kleur op de muren binnen, de vloerafwerking, de nieuwe keuken en de apparatuur in de keuken, en de aanleg van de tuin zijn ook niet onbelangrijk. Het oog wil tenslotte ook wat. Toch dient de schoorsteen wel degelijk ergens toe. Het is een belangrijk onderdeel van je huis. Wanneer je een haard in je huis hebt, is een goede afvoer erg belangrijk. De schoorsteen zorgt daarvoor. Warme lucht stijgt altijd op, en om de warme gassen effectief af te voeren gebruikt men een schouw met een brede kap boven de vuurplaats. Op deze manier stijgt de opgewarmde lucht automatisch op tezamen met de rook. Ook zorgt de wind buiten er voor dat de lucht wordt aangezogen door de schoorsteen. Daar komt nog bij dat de schoorsteen ook een onderdeel van de draagconstructie van je huis is. Zeker niet onbelangrijk dus. Vergeet ook niet om je schoorsteen jaarlijks te laten reinigen om ellende te voorkomen.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart