Tips om je huis extra gezellig te maken

Van alle kamers in je huis, ben jij waarschijnlijk het meeste in je woonkamer te vinden. Ook is dit natuurlijk de plek waar jij jouw gasten verwelkomt. Deze kamer wil je dan ook zo leuk mogelijk inrichten en decoreren. In dit artikel geven wij jou een aantal tips voor hoe jij jouw woonkamer zo gezellig mogelijk inricht.

Warme kleuren

De eerste tip die we je geven, is om te kiezen voor warme kleuren in de woonkamer. Warme kleuren zullen je woonkamer een stuk gezelliger, en natuurlijk warmer, laten aanvoelen. Kies dan bijvoorbeeld in plaats van een witte muur, voor een gebroken witte verf. Ook kun je voor wat extra warmte, accessoires in mooie oranje tinten in je huis plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een schaal met warm kleurige kaarsen. Wanneer je deze aansteekt, zal je uiteraard nog meer warmte creëren!

Accessoires in je huis

Voelt je woonkamer een beetje leeg aan? Probeer dan wat meer accessoires aan je huis toe te voegen! Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote plant in de hoek van de kamer, of denk aan een leuk kleed met een ruig oppervlak. Ook kun je een leuk schilderijtje aan je muur ophangen. Je kunt natuurlijk ook leuke, gekleurde kussentjes op je bank leggen. Kussens komen bijvoorbeeld in veel verschillende kleuren en met verschillende motiefjes. Voldoende keus om jouw woonkamer extra gezellig mee te maken. Maar wil je echt sfeer in huis maken? Dan is een WoodWick kaars zeker een aanrader voor een romantische avond.

Opvallende meubels

Je kunt er ook voor kiezen om leuke opvallende meubels in je woonkamer te plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leuke gekleurde stoelen. Eetkamerstoelen die gemaakt zijn van een zachte stof geven jouw kamer ook een aangenaam, gezellig en warm uiterlijk. Verder kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om meubels met ronde vormen in je huis te nemen. Ronde meubels hebben een zachter en warmer karakter, en zullen jouw woonkamer dan ook extra gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke ronde salontafel, of zelfs een ronde eetkamer tafel! Ook geven ronde lampen een zachte uitstraling aan je woonkamer. Vergeet je meubels niet aan te kleden met diverse accessoire, zoals vazen waar je mooie gedroogde bloemen in kan neerzetten.

Een persoonlijk tintje

Niemand houdt van een rommelige kamer, maar met een juiste balans tussen rommel en het laten zien jouw persoonlijke leven in het huis kun jij jouw woonkamer gezellig maken. Leg bijvoorbeeld het boek dat jij leest op de tafel, in plaats van dat je de tafel volledig leeghaalt. Je kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om een open kast te kiezen, waarbij jouw spulletjes dus te zien zijn. Laat zien dat hier iemand woont!

Om een gezellig huis te creëren is het ten eerste belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Ga voor lekker warme kleuren in je woonkamer! Verder is het leuk als je meer accessoires en opvallende meubels aan je woonkamer toevoegt. Een laatste tip is om je woonkamer niet te leeg te houden, en dus zo de indruk wekt dat hier daadwerkelijk iemand woont!

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart