6 tips voor het stylen van je huis met bloemen

Er is niets zo gezellig als een huis vol bloemen, maar weet je ook hoe je ze op de juiste manier kunt stylen? Het stylen van bloemen in je huis kan een hele klus zijn, vooral als je ze in verschillende stijlen wilt laten passen. In deze blog delen we zes handige tips om jou te helpen bij het stylen van bloemen in je huis.

Tip 1 – Kies de juiste bloemen voor de ruimte

Bedenk waar je de bloemen in huis wilt zetten. Als je bloemen in de keuken wilt, kies dan voor bloemen die passen bij de kleur van je keuken. Voor de woonkamer kun je geweldige boeketten samenstellen die passen bij het interieur. Kies bloemen voor een groter volume en hoogte, en voeg een aantal groene takken toe voor extra textuur.

Tip 2 – Kies de juiste vaas

Wanneer je bloemen koopt, onthoud dan dat de vaas net zo belangrijk is als het boeket zelf. Als je bijvoorbeeld bloemen met een lange steel hebt, is een smalle vaas meer geschikt. Kies voor een unieke vaas om het boeket meer tot leven te brengen.

Tip 3 – Zet de bloemen in een groepje bij elkaar

Een cluster van bloemen maakt een sterkere indruk dan enkele losse bloemen. Gebruik een aantal vazen om een plek te creëren waar je bloemen op elkaar kunt afstemmen. Rangschik de bloemen op grootte en steellengte. Een cluster van kleine vaasjes met bloemen kan net zo indrukwekkend zijn als een groot boeket.

Tip 4 – Maak gebruik van seizoensbloemen

De seizoensbloemen geven je huis een frisse uitstraling. Bovendien zijn ze vaak voordeliger dan de bloemen die buiten het seizoen zijn. Kies voor je boeket seizoensbloemen van de lokale bloemist. Dit ondersteunt de lokale economie en zorgt ervoor dat je lang van de bloemen kunt genieten.

Tip 5 – Varieer de hoogte

Door de hoogte van de vaas en bloemen te variëren, creëer je een meer dynamische look. Kies voor hoge bloemen in een hoge vaas en lage bloemen in een lage vaas. Door de verschillende hoogtes ontstaat diepte en ziet het boeket er levendiger uit.

Tip 6 – Onderhoud de bloemen

Om de bloemen langer te behouden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Snij de stelen schuin af en zet de bloemen in lauwwarm water. Ververs het water regelmatig en snijd de stelen om de paar dagen opnieuw af. Zo blijven ze langer mooi.

Met deze tips kun jij jouw huis op een mooie manier stylen met bloemen. Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor de sfeer en uitstraling van jouw interieur. Bovendien kun je zo lekker afwisselen door te experimenteren met verschillende vaasjes en bloemen met elkaar te mixen. Ga vandaag nog rozen bestellen en begin gelijk!

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart