Doe eens gek: originele manieren om je team te verrassen en motiveren

Als je denkt aan het motiveren van je team, wat komt er dan in je op? Bonussen? Een schouderklopje hier en daar? Dat is allemaal prima, maar soms is het tijd om je mouwen op te rollen en iets origineler uit de hoek te komen. Ik hoor je al denken: “Maar hoe dan?” Als je je dat afvraagt, dan hebben we goed nieuws voor je!  In dit blogartikel vind je namelijk genoeg inspiratie om jouw team op een innovatieve manier te verrassen en motiveren.

1.Tover je teamdag om tot een episch avontuur

Teambuilding activiteiten zijn een fantastisch middel om de teamgeest te verhogen, maar een dagje paintballen of escape room hebben we nu wel gezien, toch? Wat dacht je van een ‘Amazing Race’-stijl uitdaging door de stad? Of een ‘MasterChef’-wedstrijd waarbij teams strijden om de titel van ‘kantoor keukenkoning(in)’?

2. Verras met bonussen waar ze echt iets aan hebben

Geld is leuk, maar het is niet alles. Wat dacht je van een verrassingsbonus in de vorm van een wellnessdag, een persoonlijke coaching sessie, of een cadeaubon voor die hippe nieuwe winkel waar iedereen het over heeft? Dit soort beloningen tonen dat je echt aandacht hebt voor de persoonlijke belangen en welzijn van je teamleden.

3. Maak van feestdagen een online of offline spektakel

Waarom zou je wachten tot de kerstborrel om je team te verrassen? Of het nu online of op kantoor is, het vieren van feestdagen biedt een fantastische kans om het moreel te boosten. Denk aan het vieren van Sinterklaas met Sinterklaas strooigoed op kantoor en een virtuele ‘lootjes trekken’ of organiseer een online carnavalsfeest waarbij iedereen verkleed aan de zoom-meeting deelneemt. Bij Tezet.nl vind je allerlei manieren om je medewerkers te verrassen tijdens Sinterklaas of andere feestdagen.

4. Mystery Guest op de Maandagochtend Meeting

Niets breekt de maandagochtend sleur zoals een ‘mystery guest’ tijdens de wekelijkse teamvergadering. Dit kan een inspirerende spreker zijn, een bekende ondernemer of zelfs een goochelaar. Ja, een goochelaar. Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet zijn week starten met wat magie? Het is een grappige of innovatieve manier om wat verandering in de wekelijkse routine aan te brengen.

Als je tot hier bent gekomen, dan ben je al goed op weg om je team op een originele manier te verrassen en motiveren. Maar onthoud: het gaat er niet om hoe groot of duur je gebaar is, maar hoe oprecht het overkomt. Dus waar wacht je nog op? Ga uit die comfortzone, denk out of the box en voeg een vleugje originaliteit toe aan je teammotivatie-strategie! Want het beste team is niet het team met de beste mensen, maar het team dat het beste voor elkaar zorgt.

 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart