Waarom voor een zinken dakgoot kiezen?

Wat is het nut van een dakgoot?

Heel wat mensen beschouwen de dakgoot als een onbelangrijk detail van de woning. De dakgoot vervult echter een zeer belangrijke functie. De dakgoot vangt overtallig regenwater namelijk op een veilige manier op en voert het meteen weer af. Zeker in een regenachtig land zoals Nederland zijn dakgoten van essentieel belang. Zonder een dakgoot veroorzaakt het regenwater grote plassen rond het huis en worden je gevels veel sneller vuil. Je dak kan de grote hoeveelheid regenwater zonder dakgoot niet verwerken en je zal veel sneller last hebben van vochtproblemen.

Wat zijn de voordelen van zink?

Een groot deel van de dakgoten wordt uit zink vervaardigd. Een zinken dakgoot is namelijk ontzettend goed tegen de verschillende weersomstandigheden bestand. Dit flexibel materiaal blijft zelfs tijdens het strengste noodweer onbeschadigd. Moest een zinken dakgoot op een gegeven moment toch schade oplopen, kan het erg eenvoudig hersteld worden. Verder is zink ook erg duurzaam en heeft het een tijdloze uitstraling. Je kan een zinken dakgoot met elke woonstijl combineren en je werkt er elke woning op een elegante manier mee af.

Wanneer moet je je dakgoot vervangen?

Een beschadigde of verstopte dakgoot kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Als het regenwater niet van het dak kan, kunnen er heel wat vochtproblemen in je woning ontstaan. Bovendien weegt het regenwater ontzettend veel en kan het permanente schade aan je dak veroorzaken. Je moet je dakgoot daarom regelmatig laten inspecteren, reinigen en eventueel repareren. Verouderde dakgoten laat je best zo snel mogelijk vervangen. Een dakgoot vervangen is wel een taak die je aan professionals moet overlaten. Op deze manier ben je zeker van een optimaal resultaat en vermijd je heel wat nare problemen.

Verschillende soorten zinken dakgoten

Als je een nieuwe zinken dakgoot gaat plaatsen, heb je de keuze uit twee verschillende soorten dakgoten. Er bestaan namelijk mastgoten en bakgoten. Mastgoten zijn halfrond, terwijl bakgoten rechthoekig zijn. Mastgoten zijn eerder geschikt voor kleinere woningen. Ze voeren het water namelijk geleidelijk aan af. Bakgoten zijn daarentegen iets breder en kunnen dan ook veel meer water tegelijkertijd afvoeren. Bovendien zien bakgoten er erg modern uit. Ze worden tegenwoordig bij heel wat renovatie- en nieuwbouwprojecten gebruikt. Een bakgoot maakt van het dak een samenhangend geheel en geeft zo een moderne uitstraling aan elke woning.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart