Verschillende soorten decortegels

Je ziet de term waarschijnlijk regelmatig voorbijkomen: decortegels. Dit zijn tegels die bijvoorbeeld een bijzondere stijl, kleur of een opvallende print hebben. Dus eigenlijk alle tegels die net even wat anders zijn dan de ‘gewone’ badkamertegel. We snappen dat dit een ruim begrip is, daarom lichten we hieronder een aantal soorten decortegels uit.

Aparte vorm

De soort decortegels die op het moment misschien wel het populairst is, zijn de tegels met een aparte vorm. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een Hexagon tegel of een tegel in de vorm van een visschub. Daarnaast zijn er ook 3D-tegels verkrijgbaar, deze zijn voorzien van een reliëf of een hoogteverschil. Deze tegels hebben vaak niet alleen een aparte vorm of een 3D-effect, maar zijn ook in alle kleuren verkrijgbaar. Extra speciaal dus!

Visgraat en Hongaarse punt

Deze tegels zien we niet alleen in de badkamer verschijnen, maar ook in woonruimtes zijn ze erg populair. Ook visgraattegels en Hongaarse punt vallen onder decortegels. Dit vanwege het bijzondere patroon dat er ontstaat door de manier van leggen. Ook deze tegels zijn vaak voorzien van een aparte kleur of hebben een houtlook.

Opvallende kleur

De meest voorkomende decortegels zijn de tegels met een aparte kleur. Waar vroeger de tegels vaak vrij ingetogen waren, zijn ze nu in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Zo bieden we niet alleen tegels aan in kleuren als roze, blauw en groen, maar ook in het zilver, goud en koper. Deze tegels kunnen dus best gewaagd zijn, daarom worden ze voornamelijk in kleinere formaten aangeboden. Vaak wordt ook niet de volledige badkamer met deze tegels bekleedt, maar wordt er bijvoorbeeld voor één wand gekozen.

Tegels met print

Deze kende je misschien nog niet: tegels met print. Deze tegels worden gemaakt van Keramiek, waar vervolgens een toplaag op wordt aangebracht. Hierdoor kun je dus ook prints aanbrengen op tegels. Waar je dan zoal aan kunt denken? Eigenlijk elke print die op behang wordt aangebracht is ook verkrijgbaar op een tegel. Over het algemeen worden er vooral bloemenprints en Jungle thema’s aangeboden. Wil je graag je inspiratie op doen voor je nieuwe badkamer? Neem dan eens een kijkje op sani4all.nl.

De laatste trends

We bieden bij Sani4All de nieuwste badkamertrends en designs aan. Daarom houden we onze winkels up-to-date, zo kan jij aan de hand van de nieuwste trends inspiratie op doen. Kom dus gerust een langs bij een van onze winkels om in alle rust rond te kijken. Wil je liever advies ontvangen over hoe je de laatste trends kan toepassen in je nieuwe badkamer? Onze adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van een passend advies.

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart