Tijd voor een nieuwe, moderne kantoorinrichting?

Heeft u de opdracht gekregen uw kantoor opnieuw in te richten? Dan bent u bij dit blog op het juiste adres! Het inrichten en behouden van een goede werkplek op kantoor is nog niet zo makkelijk nog niet. Welke elementen komen steeds vaker terug? Wat is de key naar een comfortabele, efficiënte werkplek? Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor een moderne kantoorinrichting die bijdraagt aan zowel gezondheid, werkgeluk, en productiviteit.

Ergonomisch en flexibele werkplek

Een ergonomisch ingerichte werkplek zorgt voor een goede lichaamshouding, wat erg belangrijk is voor een dag op het kantoor. De werkplek is aangepast op de individuele behoeften van de werknemers en met behulp van de juiste kantoormeubelen worden er geen rugklachten ervaren en werkt men productiever. Denk bij een goede werkplek aan de hoogte van de tafel, hoogte van de bureaustoel, armleggers en vrije beenruimte. Neem een kijkje bij Kato voor ergonomische bureaustoelen, bureaus en meer kantoormeubelen die passen bij een moderne kantoorinrichting.

Materiaalgebruik

Door een prettige sfeer te creëren in het interieur van een kantoor zijn medewerkers efficiënter. Maar hoe zet je dit het beste neer? Denk aan warme kleuren, houten vloeren, en hier en daar warme verlichting. Een open opstelling werkt ook mee aan een prettige werksfeer. Denk aan open werkruimten die gescheiden zijn door een houten of glazen wand. Pluspunt: dit helpt ook nog eens mee aan de sociale interactie en teamwork tussen collega’s!

Kleurgebruik

Naast het materiaalgebruik, speelt kleurgebruik ook een erg grote rol in de sfeer van een ruimte. De basiskleuren voor een moderne werkplek zijn o.a. wit, zwart- en grijstinten. Door deze basis aan te houden in het interieur, en 1 kleurtint toe te voegen zal er een geheel andere sfeer ontstaan wat positief werkt. Dit kan bijvoorbeeld een gekleurde wand zijn, in huisstijl gekleurde meubels of gekleurde wanddecoratie. Het zorgt voor een vrolijk en prettige werksfeer.

Milieuvriendelijk

Het wordt steeds populairder: milieubewust op de werkvloer. We eten telkens meer biologisch, scheiden ons afval en gaan bewust om met onze spullen. Een investering, maar hiervoor zijn duurzame kantoormeubelen een goed initiatief en prettig voor de portemonnee op langer termijn. Wat ook vaker voorkomt en gemakkelijker wordt op kantoor is het toevoegen van een groenwand of planten. Op deze manier wordt de lucht gezuiverd en komt er meer zuurstof op de werkvloer wat helpt bij de gezondheid en concentratie!

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart