3 tips voor duurzaamheid op kantoor

Duurzaam leven wordt steeds een belangrijker gespreksonderwerp en iedereen probeert een steentje bij te dragen aan een groenere wereld. In het dagelijks leven doen we dit door bijvoorbeeld ons afval te scheiden. Plastic wordt van karton gescheiden en organisch wordt van grofvuil gescheiden. We proberen zo min mogelijk plastic verpakkingen en tasjes te gebruiken, om de plastic soepen in de oceanen niet nog groter te maken. Op kantoren kan duurzaamheid worden toegepast, om een stukje groener te worden. Er zijn talloze voorbeelden te geven en in deze blog zullen we er een aantal opnoemen. Ben je eigenaar van een kantoorpand en ben je op zoek naar tips om jouw kantoor duurzaam te maken? Lees dan gauw verder!

De inrichting van het kantoor is belangrijk

Een goed begin voor een duurzaam kantoor, is het kantoor op een duurzame manier in te richten. Je kan bijvoorbeeld beginnen door aan de buitenkant van het pand bij te dragen aan de biodiversiteit door deze groen te maken met planten. Om minder energie te gebruiken en hoge stookkosten te besparen is het belangrijk om te zorgen dat het pand goed geïsoleerde ramen en muren heeft. Ga voor een inrichting die in plaats van trendy, tijdloos is. Trends komen en gaan, waardoor je misschien op den duur van inrichting wilt veranderen. Dit is allesbehalve duurzaam. Hoe je een kantoor inricht op een tijdloze manier kun je bijvoorbeeld makkelijk op internet vinden!

Gebruik minder papier op werk

Hoewel het gebruik maken van duurzaam printpapier misschien beter is voor het milieu, is het niet per se een duurzamer keus. Het proces om dit papier te maken is nog steeds milieuvervuilend, waardoor het verschil tussen duurzaam printpapier en normaal printpapier weinig in milieubelasting verschillen. Daarom is het altijd beter om zo min mogelijk papier te gebruiken. In plaats van een document van 100 pagina’s op 100 losse pagina’s te printen, kun je het document dubbelzijdig printen en zo bespaar je al 50 pagina’s!

Kies voor Fair Trade koffiebonen

Op kantoor hoort natuurlijk een koffiemachine om jouw medewerkers (en jezelf natuurlijk ook) veel energie te geven om hun werk goed te kunnen doen. Een manier om het kantoor duurzaam te maken, is door Fair Trade koffiebonen voor de koffiemachine te gebruiken. Ten eerste smaakt het lekkerder doordat deze koffiebonen op gecertificeerde koffieplantages verbouwd zijn. Daarnaast draagt het ook bij aan een eerlijke behandeling van de koffieboeren, arbeiders en hun landbouwgrond!

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart