De kunst van Fen shui: Hoe je harmonie creëert in je tuin

Ken je dat gevoel dat je krijgt als je een kamer binnenkomt die gewoon goed voelt? Een gevoel van rust, harmonie, en balans? Dat is precies het gevoel dat Feng Shui kan creëren. En wist je dat je deze eeuwenoude Chinese kunst ook kunt toepassen op je tuin? Lees verder en ontdek hoe je met enkele eenvoudige stappen Feng Shui kunt brengen in je buitenruimte. Wie weet, misschien wordt jouw tuin wel je nieuwe favoriete plek!

Wat is Feng Shui? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om het creëren van harmonie tussen de mens en zijn omgeving. Het idee is dat de manier waarop we onze ruimtes inrichten, invloed heeft op ons welzijn en geluk. Klinkt interessant, toch? Een belangrijk aspect van Feng Shui is Chi, de levensenergie die door ons en onze ruimtes stroomt. Het doel is om een vlotte stroming van Chi te creëren, wat zorgt voor positieve energie en welzijn. Maar hoe doe je dat in een tuin?

Breng balans met de vijf elementen
Volgens Feng Shui bestaat alles uit vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Een evenwichtige mix van deze elementen in je tuin zorgt voor een goede Chi-stroom. Planten en bomen staan voor hout, vuur kan worden vertegenwoordigd door rode bloemen of kaarsen, stenen en kleipotten staan voor aarde, metalen tuinaccessoires voor metaal en een fontein of vijver voor water.

Maak gebruik van natuurlijke vormen en bochten
In Feng Shui zijn natuurlijke, organische vormen en bochten beter dan rechte lijnen en scherpe hoeken, die als negatief worden gezien. Dit geldt ook voor je tuinpaden. Kies dus eerder voor een slingerend pad dan voor een recht pad.

Creëer een rustgevende waterbron
Water is een krachtig element in Feng Shui. Het trekt positieve energie en welvaart aan. Overweeg dus om een kleine vijver, een fontein of zelfs een vogelbadje aan je tuin toe te voegen. Niet alleen is het een mooie esthetische toevoeging aan je tuin, het geluid van water staat erom bekend om te helpen met ontspannen én het houdt geluid van buitenaf tegen doordat het als een natuurlijke vorm van ‘white noise’ fungeert.

Zorg voor een goede tuinafscheiding
Dit is waar een goed hekwerk in beeld komt. In Feng Shui dient een tuinafscheiding als bescherming tegen negatieve energieën. Het biedt ook privacy en helpt bij het definiëren van je ruimte. Zorg ervoor dat het hekwerk harmonieert met de rest van je tuin, zowel qua stijl als qua materiaal. Wanneer je een speciaalzaak bezoekt zoals een hekwerk kopen bij hekwerksoest.nl kunnen de specialisten met je meedenken over de beste oplossing voor jouw tuin.

Zorg voor een mooie, opgeruimde entree
De entree van je tuin is de mond van de Chi – de plek waar energie je tuin binnenkomt. Zorg ervoor dat de entree uitnodigend en vrij van rommel is, om positieve energie aan te trekken.

 

Voeg leven toe met vogels en vlinders
Vogels en vlinders brengen leven en vrolijkheid in je tuin. Je kunt vogelvoeders, vlinderstruiken of nestkastjes plaatsen om ze aan te trekken.

De tuin is een verlengstuk van ons huis, een plek waar we kunnen ontspannen, spelen, en genieten van de natuur. Met de principes van Feng Shui kunnen we een tuin creëren die niet alleen mooi is, maar ook harmonieus en vol positieve energie. Voeg Feng Shui toe aan jouw tuin en geniet met volle teugen deze zomer!

 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart