De 7 voordelen van raamfolie

Ben je op zoek naar een goede oplossing tegen inkijk of wil je graag een oplossing om de ramen te kunnen isoleren? Of zoek je juist naar een goedkoper en makkelijk te installeren alternatief voor gordijnen? Zoek dan niet verder: raamfolie is de oplossing!

Raamfolie bespaart ruimte

Gordijnen geven een interieur een chique uitstraling, helemaal wanneer deze van zware kwaliteit zijn. Een groot nadeel van gordijnen is echter wel dat het vrij veel ruimte inneemt. Daarnaast moeten deze gordijnen elke keer dicht gedaan worden. Door de grootte en het volume wat het met zich meebrengt, is de kans op het omvallen van een plant, pot of fotolijst een stuk groter. Daarnaast is het erg aanwezig in een ruimte. Wanneer jouw kamer al aan de kleine kant is, kunnen gordijnen zorgen voor een optisch verkleinend effect. Deze negatieve kenmerken kent raamfolie niet. Raamfolie brengt geen extra ruimte met zich mee. Daarnaast zal het ook niet leiden tot een ongelukje: of het nu het omvallen van een object is of dat je ergens achter blijft haken. Ook kost het minder moeite: je hoeft namelijk geen gordijnen meer dicht te doen!

Genoeg daglicht

Raamfolie zorgt ervoor dat het zonlicht in mindere mate er doorheen komt. Dit heeft een positief effect op de ruimte. Het licht dat binnenkomt is namelijk niet te fel maar zorgt wel voor genoeg daglicht. hierdoor oogt een ruimte groter en warmer. Ook is daglicht goed voor jou als mens. Het beïnvloedt namelijk jouw biologische klok en ritme.

Goedkopere optie

Gordijnen kosten veel geld. Het op maat laten maken, de materialen en het installeren zorgen ervoor dat je hier aardig in moet investeren. Wanneer je een kleiner budget hebt, is raamfolie een betere optie. Door de lagere kosten is het ook makkelijker om een keer te veranderen van soort raamfolie. Vanwege het grote assortiment zijn er genoeg mogelijkheden om jouw raam soms te voorzien van een ander soort folie.

Gemakkelijk te realiseren

Het plakken van raamfolie op ramen is heel eenvoudig. Met behulp van een stanleymes en een föhn heb je voor je het weet jouw ramen voorzien van een laagje raamfolie. Door deze makkelijke manier van installeren, maakt het een stuk laagdrempeliger. Hierdoor hoef je niet eerst een afspraak te maken met een professional om dit te kunnen realiseren. Ook bespaar je kosten omdat je het zelf kunt doen.

Decoratieve waarde

Er zijn veel soorten raamfolie. Door de verschillende dessins, materialen en toepassingen kun je precies vinden waarnaar jij op zoek bent. Een speciaal patroon maakt jouw interieur helemaal af!

Isolerende werking

Naast de decoratieve meerwaarde, zijn er ook verschillende raamfolies verkrijgbaar die er voor zorgen dat warmte in jouw woning minder snel verdwijnt. Door raamfolie isoleer je deze ramen wat zowel een goedkope als effectieve methode is om stookkosten te besparen.

Benieuwd naar wat voor soorten raamfolie er allemaal verkrijgbaar zijn? neem dan snel een kijkje op https://www.plakfoliewebshop.nl/

 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart