Pijn in je nek of rug, maar hoe kom je daar nou van af?!

Er bestaan twee soorten mensen; de een heeft nooit last van de rug of nek, de ander lijkt het altijd te hebben… maar hoe je het ook went of keert, waarschijnlijk kent een ieder wel het gevoel van ‘s ochtends wakker worden en je voelen alsof je de hele nacht een bokswedstrijd hebt gespeeld in de ring. Bij de een trekt dat gevoel na een kort poosje wel weer weg, andere lijken er maar niet van af te komen… Gelukkig zijn er voldoende tips die jou zouden kunnen helpen van je rug- en/of nekklachten af te komen! Nieuwsgierig? Snappen we; lees snel mee en misschien zeg jij vanaf vandaag ook doei tegen jouw rug- of nekpijn! 

Hoe lig jij in bed?

Laten we eerlijk wezen; we brengen een aanzienlijk deel van ons leven door in bed. Dus waarom zouden we niet investeren in een matras dat onze rug en nek serieus neemt? Een nieuw matras kopen kan een wereld van verschil maken. Kies er een die goed bij je past; neem hierbij zowel jouw slaapstijl als lichaamsvorm in overweging. Of je nu van een knusse wolk of van een stevige basis houdt, een goed matras kan je helpen om ‘s ochtends op te staan zonder gekreun en gesteun. Weet je niet zeker welk matras past bij jouw manier van slapen? Bij matrassenwinkels zijn de medewerkers vaak ontzettend gespecialiseerd en staan ze in de startblokken om jou te helpen het beste matras uit te kiezen! 

Lekker rekken en strekken

Verkijk je er niet op; rek en strekoefeningen kunnen het verschil tussen dag en nacht zijn, of tussen pijn en geen pijn, dus! Neem elke ochtend en het liefst ook ‘s avonds lekker een paar minuten de tijd om jezelf eens goed uit te rekken. Doe wat makkelijke yoga poses, probeer je tenen aan te raken (of bijna dan), en schud je schouders even uit. Regelmatig stretchen kan je spieren helpen ontspannen en eventuele knopen in je rug en nek verlichten. Daarnaast is het ‘s ochtends ook nog eens een fantastische manier om jezelf wakker te schudden; klinkt als muziek in de oren toch? 

Ondersteuning is key

Mensen zijn bezige bijtjes, en daarin neemt niet iedereen altijd de beste positie aan. Dus; probeer ten alle tijde rechtop te staan, met je schouders omhoog. Breng jij veel tijd door op kantoor, ga dan eens na of de stoel waar jij in zit wel de beste stoel is voor een comfy maar ook goede positie. Plaats je computer op ooghoogte, zodat je niet gebukt te werk hoeft te gaan… kleine aanpassingen als deze kunnen grote gevolgen hebben voor je nek, rug en dus ook voor hoe je in je vel zit! 

 

Outlethomedezign.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart